Gatugården Ekonomisk Förening

Autogirodragningar

Pågrund av bestående bekymmer med vårt autogiroprogram har vissa dragningar inte kunnat genomföras detta månadsskifte heller. Vi jobbar tillsammans med programleverantören på att hitta orsaken, till varför allt inte fungerar.

Så snart detta är igång så kommer de avgifter som inte dragits för Oktober och November dras returaktivt. Givetvis kommer inga påminnelseavgifter läggas på avgiften.

 

Korvgrillning på städdagen

Per Lind och Svensk Fastighetsförmedling kommer och grillar korv på städdagen.

Korvarna är klara klockan 12:00.

Beroende på väder kommer de stå alt vid fritidslokalen eller expeditionen.

 Inställd Spökpromenad 26/10

Tyvärr har vi fått ta beslutet att ställa in spökpromenaden 26/10 pga bristande engagemang från medlemmar i området.

Att genomföra en aktivitet, för alla boende och i detta fallet för barnen kräver lite arbete under själva aktiviteten. Om man är några som hjälps åt, så blir det inte så betungande för någon.

Inför spökpromenaden har 1 vuxen anmält intresse och 5 barn som kan vara i skogen.

Det hade behövts några vuxna till samt några barn, för att detta skall fungera bra och lätt för dem som engagerar sig.

Vi hoppas givetvis på bättre uppslutning till nästa aktivitet, där vi behöver er hjälp att klara detta.

Styrelsen

 Städdag

Lördag den 10 November kör vi höststädning i området.

Grönområdena

Alla boende fick under hösten 2017 en lapp i brevlådan gällande upprustning av våra grönområden. Ett arbete som nu påbörjats.

Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till arbetsgruppen och/eller att inkomma med förslag och synpunkter, maila Ann på annlin@live.se eller lägg ditt förslag/anmälan i expeditionens brevlåda.

 Fastighetsförsäljning

Skall du sälja din fastighet? Tänk då på att endast använda föreningens kontrakt för att köparen ska beviljas lagfart samt för att andelen i GEF ska kunna överlåtas. Kontrakt finns på fastighetsexpeditionen samt under "Dokument" här på hemsidan.

Kontakta Nicklas Wiberg, tel 073-628 94 45 minst två veckor före datum för kontraktskrivning för att boka tid för möte med båda parterna. Vid detta möte får köparna information om GEF och autogirot ändras mm.

 Information - arbeten för ny pumpstation på Vårbäcksvägen 2

I änden på parkeringen på Vårbäcksvägen 2A så finns en pumpstation som ägs av Kretslopp och Vatten, Göteborgs Stad. Kretslopp och Vatten kommer med start vecka 12 2017 påbörja arbetet med att installera en ny pumpstation. Nuvarande pumpstation kommer att kompletteras med en likvärdig bredvid.

 

För att komma åt och utföra arbetet kommer en hel del av buskarna och träden att behöva tas ner.

Vi har efter ett möte med Kretslopp och Vatten på plats sett till att vi kommer att kompenseras för nertagna växter, detta för att åter minska insyn och buller från Kongahällavägen och Vårbäcksvägen. Återställning av ytan beräknas vara klar i maj 2018.

 Högerregeln

Bilar som kommer körande från Vitklövern ut mot Kongahällavägen skall lämna företräde till de bilar som kommer körande från Rödklövern, detta i enlighet med högerregeln.

 Råttor

Det har i flertalet längor dykt upp råttor, Anticimex, som kommer till oss och bekämpar råttor, getingar och annan ohyra, hävdar att råttinvasionen beror på att många boende matar fåglar. Vi vill därför uppmana alla boende att sluta med att mata fåglar, dvs. inte sätta upp havrekärvar, jordnöts/solrosbehållare eller talgbollar i trädgården. Det kan tyckas  behjärtansvärt att ge småfåglarna mat under svåra vinterförhållanden men, tyvärr, detta godhjärtade tillvägagångssätt leder till råttinvasion.

 Human Bridge återvinningsbehållare

Insamlingen av kläder och textilier till Human Bridge går som på räls.

Glädjande att se att så mycket återvinns, både för miljöns skull och för de behövande som får ta del av insamlade kläder och material. Kika gärna in på www.humanbridge.se för att läsa mer om Human Bridge och deras arbete.

 Börja spela Boule eller Bridge

Gatugården har en helt egen boule och bridgeklubb som heter "Gatugården Boule och Bridgefighters". Klubben har många aktiva medlemmar och ses ca 1 gång i veckan under hela året. Klubben söker nya deltagare och välkomnar alla att komma och prova på att spela med dem. Det spelar ingen roll om du kommer ensam eller om ni är flera stycken. Medlemsavgiften är endast 100 kr/år. Passa på att lära känna nya vänner och testa en riktigt rolig aktivitet. Kanske är du ett bridge/bouleproffs utan att du vet om det!

Kontaktuppgifter till respektive sektion finner du i menyn ovan.

 Rabatt på färg

Alla boende i Gatugården har 20% rabatt på färg i Färgboden vid Torslandakrysset.

Gatugården Ekonomisk Förening
Vitklövern 2
423 33 Torslanda
 

Tel/fax: 031-56 21 50

E-mail: gef.gatugarden@telia.com

Hemsida: www.gatugarden.se